Όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μου, η Apple έχει χάσει την μαγεία της κατά τα τελευταία χρόνια. Το συγκεκριμένο άρθρο μου ήρθε στο μυαλό όταν έβλεπα το χθεσινοβραδινό WWDC 2017 και σκέφτηκα ότι απλά επιβεβαιώνομαι.

Αν προσπαθούσες να δημιουργήσεις μία παρωδία παρουσίασης ενός προϊόντος της Apple, σίγουρα δεν θα τα κατάφερνες τόσο καλά όσο η ίδια η Apple χθες.

  • Απαθής παρουσία του CEO της Apple, Tim Cook ? CHECK
  • Αναβάθμιση software και hardware που ελάχιστοι χρησιμοποιούν (Mail, Maps, Apple Watch) ? CHECK
  • Παρουσιαστές που πρώτη φορά βλέπουμε ? CHECK
  • Άνοστα αστεία του Craig Federighi περί High Sierra ? CHECK

Κάθε χρόνο σε WWDC όπως η χθεσινή, ολόκληρη η τεχνολογική κοινότητα του γαλαξία αναμένει να ενημερωθεί για νέα project της εταιρίας. Όμως σε αντίθεση με το παρελθόν, κάθε χρόνο λιγοστεύουν οι πραγματικές καινοτόμες ιδέες και προϊόντα.

Φέτος ο Cook δεν ξεκίνησε την WWDC αναφέροντας τις “συνήθεις ύποπτες” πωλήσεις των iPhone, αλλά και τον άλλων προϊόντων και αρκέστηκε στο “Η Apple τα πάει περίφημα“.

Το 2016 η Apple βρήκε το κουράγιο να αφαιρέσει την θύρα 3.5 χιλιοστών από τα iPhone και ανέφερε ότι “βρήκε το κουράγιο” να το κάνει. Εν έτη 2017 η Apple κυκλοφορεί ένα ηχείο με  ενσωματωμένο τον Siri και το πουλάει για 350 ολόκληρα δολάρια, ενώ ο ανταγωνισμός πουλά για 150. Επιπλέον άφησε τους χρήστες με τεράστιες απορίες:

  • Γιατί ανταποκρίνεται στο “Hey Siri”, ενώ έτσι θα “ξυπνάμε” όλες τις Apple συσκευές μας?
  • Θα αναπαράγει μουσική από το Spotify ή μόνο από το Apple Music?

Και σοβαρά τώρα: η Apple περιμένει από εμάς να ξοδέψουμε 700 δολάρια προκειμένου να ακούμε stereo την αγαπημένη μας μουσική?

Έπειτα ανακοίνωσε το νέο iMac Pro που θα κοστίζει 5000 δολάρια, ενώ το ανταγωνιστικό Microsoft Studio κοστίζει αρκετά λιγότερα χρήματα και διαθέτει οθόνη αφής. Και πως περιμένει να το αγοράσουμε από την στιγμή που η ίδια έχει αναφέρει ότι θα έρθει το νέο Mac Pro σύντομα? Ίσως επειδή είναι “badass” όπως ανέφερε ο παρουσιαστής?

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Είμαι τεράστιος fan της Apple, κατέχω πέντε Apple συσκευές, αλλά κατά την διάρκεια της παρουσίασης σχεδόν κουράστηκα με όλες τις “άσχετες” τεχνικές λεπτομέρειες. Φαντάζομαι πως θα αντέδρασε ένα “μέσος” “μη Nerd” χρήστης που παρακολουθούσε το WWDC 2017.

Ποια είναι η γνώμη σας?  Έχει χάσει η Apple την μαγεία της?

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

To Outlook της Microsoft αναβαθμίζεται για iOS και Android

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

H πρώτη φωτογραφία του OnePlus 5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here