Όταν η Apple ανακοίνωσε τον ψηφιακό βοηθό της, Siri, ανέφερε ότι οι δυνατότητες του θα είναι αρίθμητες και δημιούργησε τεράστιο hype την τεχνολογική κοινότητα. Όμως παρόλο τις μεγάλες προσδοκίες της εταιρίας, ο Siri δεν κατάφερε να πείσει τους τελικούς χρήστες και υπηρεσίες όπως ο Google Assistant και η Alexa της Amazon να ξεπερνάν κατά πολύ τις δυνατότητες του πρώτου. Η Apple έχει προσθέσει δεκάδες νέες δυνατότητες τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά δεν αρκούν να ξεπεράσουν το επίπεδο των δύο προαναφερθέντων.

Στην προσπάθεια της η Apple να προσφέρει το κάτι παραπάνω του ανταγωνισμού, φαίνεται ότι προχώρησε στην εξαγορά μίας εταιρίας που ειδικεύεται στον τομέα του AI. Σύμφωνα με σημερινή αναφορά του TechCrunch, η Apple επιβεβαίωσε ότι πολύ πρόσφατα αγόρασε την εταιρία, Lattice Data. Οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζαμε την εταιρία μέχρι σήμερα, αλλά φαίνεται ότι αυτή εργάζεται τα τελευταία χρόνια την βελτίωση των ψηφιακών βοηθών. Συγκεκριμένα, το αντικείμενο της εταιρίας είναι η κατανόηση πληροφοριών όπως κείμενο και εικόνα στους ψηφιακούς βοηθούς που συνεργάζεται. Βέβαια μετά την εξαγορά από την Apple, η Lattice Data θα δουλεύει πάνω στην βελτίωση του Siri και μόνο.

Η αναφορά του TechCrunch θέλει την Apple να πληρώνει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση της εν λόγο εταιρίας, ποσό που μοιάζει ιδιαίτερα μικρό για την Apple. Προς το παρόν μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε σχετικά με τον λόγο που η Apple προχώρησε στην εξαγορά της συγκεκριμένης εταιρίας, καθώς η εταιρία δεν έχει αναφέρει κάτι. Το ευνόητο βέβαια είναι η αύξηση των δυνατοτήτων του Siri, καθώς η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο ηχείο με ενσωματωμένο τον ψηφιακό βοηθό της, κατά την διάρκεια του WWDC 2017 που θα πραγματοποιεί σε λίγες εβδομάδες.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Το Moto X (2017) θα λέγεται Moto X4

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Android O : ποιες συσκευές θα δεχτούν το ολοκαίνουργιο Android O

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here