Η Apple, μέχρι και σήμερα, προμηθεύεται τα chip γραφικών (PowerVR) για τις iOS συσκευές της από την Βρετανική Imagination Technologies. Η ίδια ανακοίνωσε πριν μερικές ώρες ότι η Apple θα σταματήσει να αγοράζει τα chip της μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ο λόγος? Σύμφωνα με την Imagination Technologies, η Apple σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να ξεκινήσει να σχεδιάζει και κατασκευάζει τα δικά της chip γραφικών, προκειμένου να αποκτήσει περισσότερο έλεγχο στα προϊόντα της και στα μελλοντικά project της.

Το παραπάνω γεγονός θα καταστρέψει κυριολεκτικά την Imagination Technologies, καθώς τα έσοδα της προέρχονται κατά 50% από τις παραγγελίες της Apple. H τελευταία μάλιστα επένδυσε την εν λόγο εταιρία καθώς κατέχει το 8% των μετοχών της. Επιπροσθέτως, φαίνεται ότι Apple και Imagination Technologies συζητήσαν στο παρελθόν το ενδεχόμενο εξαγοράς της τελευταίας, με την Apple να αποφασίζει τελικά να προχωρήσει μόνη της.

Αν τα λεγόμενα της Imagination Technologies είναι αληθινά, αναμένουμε τους επόμενους Α επεξεργαστές της Apple να έρχονται με δική τους GPU. Έτσι η Apple θα κατέχει τον πλήρη έλεγχο της CPU, αλλά της GPU στις συσκευές της. Η Α επεξεργαστές της Apple είναι τόσο ανεπτυγμένοι σε σχέση με τον ανταγωνισμό, που κατέχουν την πρώτη θέση στα benchmarks τα τελευταία χρόνια. Δεν μπορούμε να φανταστούμε τις τελικές επιδόσεις που θα έχουν οι μελλοντικοί Α επεξεργαστές της εταιρίας, που θα συμπεριλαμβάνουν GPU κατασκευασμένη από την Apple.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Διέρρευσαν πέντε φωτογραφίες του νέου LeEco LE X920

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Το νέο modular σύστημα ήχου της Bang & Olufsen (B&O)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here