Όπως έχω αναφέρει σε παλαιότερο άρθρο, η Apple είναι η πιο “πράσινη” εταιρία του πλανήτη, σύμφωνα με την Greenpeace. Η εταιρία αισθάνεται πολύ περήφανη για το παραπάνω και φροντίζει σε κάθε παρουσίαση νέου προϊόντος να μας το υπενθυμίζει.

Ωστόσο όπως φαίνεται υπάρχουν μερικά υλικά των συσκευών της που δεν είναι και τόσο φιλικά προς το περιβάλλον. Αυτό συμβαίνει γιατί ορισμένα από τα απαραίτητα υλικά πρέπει να τα μεταλλεύσει από τη Γη, γεγονός που δεν είναι ιδιαίτερα “πράσινο”. Το συγκεκριμένο γεγονός είναι αυτό που η Apple θέλει να αλλάξει. Πριν μερικές ώρες η εταιρία ανακοίνωσε την ετήσια έκθεση για την προστασία του περιβάλλοντος και ανέφερε τους στόχους που έχει θέσει για το 2017. Ίσως το πιο σημαντικό σημείο της έκθεσης να είναι το γεγονός ότι η Apple θέλει να σταματήσει τελείως της μεταλλεύσεις από το έδαφος και να κατασκευάζει τεχνητά όλα τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή των προϊόντων της.

apple

Σύμφωνα με την Apple, “αυτό μοιάζει τρελό, αλλά δουλεύουμε σκληρά πάνω στην επίτευξη του συγκεκριμένου σκοπού. Μία μέρα θα είμαστε ικανοί να κατασκευάσουμε τις συσκευές μας αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα υλικά, συμπεριλαμβανομένων των παλαιών προϊόντων μας”. 

Μάλιστα η αντιπρόεδρος της Apple στο τμήμα του περιβάλλοντος, Lisa Jackson ανέφερε ότι “Είναι πολύ σπάνιο για την εταιρία μας να ανακοινώνουμε κάποιο στόχο μας, πριν ανακαλύψουμε στο 100% πως θα το καταφέρουμε”

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Microsoft To-Do : η νέα εφαρμογή της Microsoft για iOS, Android και Windows 10

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Tο πρώτο σκίτσο του επερχόμενου iPhone 8

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here