Το “Instant Tethering” της Google είναι ουσιαστικά η νέα δυνατότητα που θέλει να φέρει σε όλες τις συσκευές με Android 7.1.1 Nougat και αφορά το “μοίρασμα” της γραμμής των δεδομένων internet, στις κοντινές συσκευές μας. Φυσικά οι συσκευές που διαθέτουν την τελευταία έκδοση του Android είναι ελάχιστες, αλλά από κάπου πρέπει να γίνει η αρχή.

Πιο συγκεκριμένα, το Instant Tethering μας επιτρέπει πολύ γρήγορα και σχεδόν αυτόματα, να δημιουργούμε ένα mobile hotspot στην συσκευή μας και να “δίνουμε” internet στις συσκευές μας που δεν διαθέτουν 4G σήμα. Φυσικά η συγκεκριμένη δυνατότητα υπάρχει στις Android συσκευές εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά το Instant Tethering απλοποιεί όλες τις διαδικασίες.

Αντί να πρέπει να πηγαίνουμε και να ενεργοποιούμε κάθε φορά το Tethering κάθε φορά που θέλουμε να “δώσουμε” Internet σε μία συσκευή, το Instant Tethering θα το κάνει αυτόματα. Επιπροσθέτως, στην συσκευή που δεν έχουμε 4G σήμα δεν θα πρέπει να αναζητούμε για κάποιο WiFi δίκτυο και η διαδικασία θα γίνεται σχεδόν αυτόματα. Μόλις το Android καταλάβει ότι η συσκευή μας δεν διαθέτει σύνδεση στο Internet ή έχει χαθεί το σήμα, θα μας εμφανίζει μία pop-up ειδοποίηση και θα μας ρωτάει αν θέλουμε να συνδεθούμε μέσω της κοντινότερης συσκευής μας. Φυσικά και οι δύο συσκευές μας θα πρέπει να διαθέτουν την τελευταία έκδοση του Android Nougat και να είναι συνδεδεμένες στον ίδιο Google λογαριασμό.

google instant tethering
Η pop-up ειδοποίηση

Η Google έχει γνωστοποιήσει προς το παρόν ότι η νέα δυνατότητα του Instant Tethering είναι διαθέσιμή μόνο στα Android smartphones και tablets, ενώ αναμένεται και η υποστήριξη των Chromebooks στο προσεχές μέλλον.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Beeline: Το πρώτο GPS ποδηλάτου στον κόσμου είναι εδώ (Βίντεο)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Η Sprint αγοράζει το 33% του Tidal και προλαβαίνει την Apple

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here