Η Google κατά την διάρκεια του Google I/O 2017 ανακοίνωσε τα φετινά Google Play Awards 2017. Όπως κάθε χρόνο η εταιρία δημιουργεί μία λίστα με τις καλύτερες εφαρμογές της χρονιάς που μας πέρασε, φυσικά χωρισμένη σε κατηγορίες. Πέρυσι η Google συμπεριέλαβε κατηγορίες όπως τα “Best Games” και “Going Global”, ενώ φέτος πρόσθεσε δύο επιπλέον κατηγορίες. Κάθε χρόνο οι developers προσπαθούν να καινοτομήσουν με τις εφαρμογές τους, ενώ τα συγκεκριμένα βραβεία φροντίζουν να ανταμείψουν τις καλύτερες από τις παραπάνω. Ακολουθούν οι κατηγορίες:

Standout Indie

Standout-Indie-7 copy

Τα Indie παιχνίδια κρατάν μία ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των χρηστών. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν αποτελούν δημιουργίες μεγάλων στούντιο με τεράστιο budget, αλλά είναι αποτέλεσμα μικρών ομάδων ή μεμονωμένων developers. Το φετινό βραβείο για το καλύτερο “ανεξάρτητο” παιχνίδι πηγαίνει στο Mushroom 11, ένα νέο puzzle game που ξεχώρισε.Τις επόμενες θέσεις πήραν τα Causality, Kingdom: New Lands, Reigns και Mars: Mars. Κατέβασε το Mushroom 11 από εδώ.

Standout Startup

Standout-Startup-4 copy

Όπως προσδιορίζει το όνομα της κατηγορίας οι εφαρμογές που συμπεριλαμβάνονται προέρχονται από startups, που μπορεί να είναι μικρές ομάδες ή μεγάλες εταιρίες software. Το ξεκίνημα μίας startup είναι ιδιαίτερα δύσκολο, γι’ αυτό η Google θέλησε να δημιουργήσει μία τέτοια κατηγορία προκειμένου να ανταμείψει τους developers. Φέτος το βραβείο πήγε στο Hooked. Σίγουρα θα σας θυμίζει κάτι το όνομα, καθώς η εταιρία έχει ξοδέψει εκατοντάδες ευρώ στο promotion της εφαρμογής τους. Πρόκειται για μία εφαρμογή που συμπεριλαμβάνει διάφορες ιστορίες μυστηρίου, ενώ για να μάθει το τέλος… πρέπει να πληρώσεις! Τις επόμενες θέσεις πήραν τα Discord, Simple Habit, CastBox και Digit. Κατέβασε το Hooked από εδώ.

Best Android Wear Experience

Screenshot-160 copy

Το Android Wear έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα με την κυκλοφορία του νέου Android Wear 2.0, που διαθέτει αμέτρητες βελτιώσεις. Το φετινό βραβείο για το Best Android Wear Experience πήρε το Runtastic Running & Fitness. Πρόκειται για μία εφαρμογή που μας επιτρέπει να κάνουμε track τις αθλητικές μας δραστηριότητες, να υπολογίσουμε τις “καμένες” θερμίδες μας, την απόσταση που έχουμε διανύσει και πολλά άλλα. Τις επόμενες θέσεις πήραν τα Lifesum, Bring! και Foursquare. Κατέβασε τοRuntastic Running & Fitness από εδώ.

Best TV Experience

Screenshot-182 copy

Όσο το Android TV συνεχίζει να εξελίσσετε, αυξάνονται οι νέες δυνατότητες του, αλλά και η συλλογή από της εφαρμογές που δημιουργούνται αποκλειστικά για αυτό. Ο νικητής του φετινού Best TV Experience πηγαίνει στο Redbull TV. Η εφαρμογή συμπεριλαμβάνει action βίντεομουσική, events και φυσικά τρελά αθλήματα, που η Redbull μας έχει συνηθίσει. Τις επόμενες θέσεις πήραν τα Netflix, Haystack TV, AbemaTV και KKBOX. Κατέβασε το Redbull TV από εδώ.

Best VR Experience

Screenshot-192 copy

Παρόλο που η πλατφόρμα VR της Google είναι σχετικά καινούργια, τα πρώτα πραγματικά VR headset της εταιρίας (δεν μετράμε το Cardboard) κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες. Από τότε, οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν το Daydream VR της Google είναι πάμπολλες. Το φετινό βραβείο του Best VR Experience πηγαίνει στο Virtual Virtual Reality. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που προσπαθούμε να ξεφύγουμε από ένα μέλλον που το AI έχει “κλέψει” όλες τις δουλείες των ανθρώπων. Τις επόμενες θέσεις πήραν τα The Arcslinger, Gunjack 2: End Of Shift, Mekorama VR και The Turning Forest. Κατέβασε το Virtual Virtual Reality από εδώ.

Best AR Experience

Screenshot-199 copy

Ακριβώς όπως το VR, το AR (επαυξημένη πραγματικότητα) είναι ικανό για τρελές εφαρμογές. Το AR “μπερδεύει” την πραγματικότητα με τον ψηφιακό κόσμο, ενώ το φετινό βραβείο για το Best AR Experience πηγαίνει στο Woorld. Πρόκεται για ένα παιχνίδι που μας επιτρέπει να παίζουμε με ψηφιακά παιχνίδια και χαρακτήρες. Τις επόμενες θέσεις πήραν τα Crayola Color Blaster, Holo, WayfairView και Dinosaurs Among Us. Κατέβασε το Woorld από εδώ.

Best App For Kids

Screenshot-206 copy

Η συγκεκριμένη λίστα συμπεριλαμβάνει εφαρμογές που επιτρέπουν στα παιδιά να ανακαλύπτουν τον κόσμο, διασκεδάζοντας. Το φετινό βραβείο για το Best App For Kids πηγαίνει στο Animal Jam – Play Wild!. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που βάζει τα παιδιά στην διαδικασία να ανακαλύψουν έναν 3D κόσμο γεμάτο από ζωάκια και χαρακτήρες. Tις επόμενες θέσεις πήραν τα Hot Wheels: Race Off, Teeny Titans, Toca Life: Vacation και Think! Think!. Κατέβασε το Animal Jam – Play Wild! από εδώ.

Best Multiplayer Game

Screenshot-214 copy

Τα Multiplayer παιχνίδια αποτελούν την κορυφή των παιχνιδιών τα τελευταία χρόνια. Μας επιτρέπουν να παίζουμε με χρήστες από ολόκληρο τον πλανήτη και να ξοδεύουμε αμέτρητες ώρες. Το φετινό βραβείο για το Best Multiplayer Game πηγαίνει στο διάσημο Hearthstone. Πρόκειται για το τελευταίο δημιούργημα της Blizzard Entertainment και θυμίζει έντονα τον κόσμο του World of Warcraft. Tις επόμενες θέσεις πήραν τα Dawn of Titans, Fifa Mobile, Lords Mobile και Modern Strike Online. Κατέβασε το Hearthstone από εδώ.

Best App

Best-App-4 copy

Οι νέες εφαρμογές για Android είναι αμέτρητες καθημερινά. Πολλές από αυτές καταφέρνουν να ξεχωρίσουν από το πλήθος και πολλές περισσότερες δεν καταφέρνουν ποτέ να γνωρίσουν το φως της δημοσιότητας. Ο νικητής του φετινού βραβείο Best App πηγαίνει στο Memrise, μία εφαρμογή που μας επιτρέπει να μάθουμε οποιαδήποτε ξένη γλώσσα επιθυμούμε. Διαθέτει δεκάδες δωρεάν μαθήματα εκμάθησης γλωσσών, από Κινέζικα μέχρι και Ελληνικά. Tις επόμενες θέσεις πήραν τα Money Lover, Quik, Citymapper,  και Fabulous. Κατέβασε το Memrise από εδώ.

Best Game

Screenshot-230 copy

Όπως και η κατηγορία του Best App, η Best Game είναι μία από της παλαιότερες και πιο ενδιαφέρουσες κατηγορίες. Ο φετινός νικητής του Best Game είναι το Transformers: Forged To Fight. Tις επόμενες θέσεις πήραν τα Fire Emblem: Heroes, Pokémon GO, Lineage 2 Revolution και Choices. Κατέβασε το Transformers: Forged To Fight από εδώ.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Google I/O 2017: To Android Go είναι το νέο λειτουργικό για τις οικονομικές συσκευές

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

To Galaxy Note 7 είναι νεκρό. Ζήτω το Galaxy Note FE

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here