Το εξαιρετικά δημοφιλές virtual assistant της Amazon, η Alexa, έχει αναπτυχθεί αρκετά, και δεδομένων των ομοιοτήτων που έχει με το assistant της google αλλά και με την Siri της Apple, είναι πλέον θέμα χρόνου προτού καταλήξει να συνδέει τα τηλεφωνήματα μας.

Μια νέα έκθεση άπω την Recode επισημαίνει ότι η σύνδεση των τηλεφωνημάτων από την Alexa, είναι στα σκαριά της Amazon και ότι η εταιρία ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά τουλάχιστον μια συσκευή με την υποστήριξη της Alexa και δυνατότητα κλήσης μέσω αυτής, μέχρι το τέλος του 2017.

Η ίδια έκθεση, η οποία επικαλείται ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν τα σχέδια της Amazon, ισχυρίζεται ότι η νέα συσκευή με την Alexa, θα επιτρέψει στους χρήστες να πραγματοποιούν  τηλεφωνικές κλήσεις μόνο με την φωνή τους. Επιπλέον, η Alexa θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ένα σύστημα ενδοεπικοινωνίας μεγάλων αποστάσεων, αν φυσικά και οι 2 χρήστες την διαθέτουν στη συσκευή τους.

Η νέα virtual assistant της Amazon, Alexa
Η νέα virtual assistant της Amazon, Alexa

Το όλο κόνσεπτ είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά υπάρχουν ακόμα αρκετά ερωτήματα σχετικά με το πώς θα πραγματοποιούνται οι κλήσεις, αν οι χρήστες θα έχουν κάποια οικονομική επιβάρυνση ή ακόμα και αν η Alexa θα έχει την ικανότητα να συγχρονίζεται με τις επαφές ενός κινητού τηλεφώνου, ώστε η όλη διαδικασία να γίνεται πιο εύκολα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στην ανακοίνωση της Motorola κατά την διάρκεια της φετινής MWC, γνωρίζουμε ότι η Alexa θα έρθει σε smartphones. Αρχικά ο virtual assistant της Amazon θα έρθει σαν snap-on αξεσουάρ για το Moto Z , αλλά στην συνέχεια θα ενσωματωθεί σε πολλές μελλοντικές android συσκευές που θα κυκλοφορήσουν αργότερα μέσα στο έτος.

< ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ

Nintendo Switch: Έγινε sold out σε πολλά καταστήματα του εξωτερικού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡO >

Η “Infinity Display” του Samsung Galaxy S8

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here